Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Zilele Moiseiului 2013: Ioana Bozga a zânit cu drag și dor

[singlepic id=1019 w=320 h=240 float=left] În cadrul Zilelor Moiseiului 2013, în data de 17 august, consăteanca noastră Ioana Bozga, stabilită de mai mulți ani la Brașov, și-a lansat al doilea CD, Am zânit cu drag și dor, chiar în mijlocul moiseienilor după ce, în 2012, a debutat în plan discografic cu albumul Mă mândresc că-s moroșancă, primit așa cum se cuvenea la timpul respectiv pe scena Casei de Cultură din localitatea noastră.

Produs de Libris  Brașov și lansat mai întâi în orașul adoptiv al Ioanei Bozga, albumul cuprinde 12 cântece, ale căror texte și linii melodice îi aparțin cântăreței, ceterașul fiind Mihai Chiș, acompaniat la zongoră de Adi Bența. Dintre piesele de rezistență amintim Am zânit cu drag și dor, Cântă cucu în Zăvoi, Am iubit un pădurar sau Măi bădiță din Moisei.

Lansarea de la Moisei a fost una încărcată de emoții, deoarece doamna Ioana Bozga a fost onorată de autoritățile locale prin prezența domnului primar Toader Ștețcu, acesta confirmând statutul de ambasadoare muzicală a comunei natale al interpretei. De asemenea, doamna directoare a Casei de Cultură, Maria Șofronici, i-a oferit o diplomă de recunoștință cântăreței noastre, iar ea și-a întâmpinat publicul cu tradiționalul salut moiseian, Lăudăm pă-Isus.

Spectacolul a fost la el acasă, deoarece, imediat după ce Ioana Bozga a început să cânte, pe scenă și-a făcut apariția un alt ambasador al nostru, de data aceasta în America, Gheorghe din Văi, ceterașul absolut al Moiseiului. Astfel că moiseienii prezenți la Livadă s-au regăsit atât în versurile doamnei Ioana, cât și în strunele maestrului Gheorghe. Amândoi au zânit cu drag și dor după ulițele, dealurile și văile Moiseiului.

Îi urăm doamnei Ioana Bozga să fie la fel de inspirată ca până acum și să ducă mai departe numele Moiseiului, contribuind la promovarea noastră în lumea largă, rămânând așa cum spun jurnaliștii brașoveni „o moroșancă aprigă”.

După lansare, doamna Ioana Bozga a transmis un mesaj în exclusivitate pentru toți cititorii site-ului nostru:

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment